Vrei să-ți începi Afacerea cu Fonduri Europene 100% Nerambursabile sau vrei să devii CONSULTANT? Am concentrat într-un curs de scriere proiecte europene unic și simplu de urmat, 16 lecții din care aflii de la A la Z cum să obții Finanțare Europeană în perioada 2021-2027. Cursul te învață pas-cu-pas de la identificarea oportunităților de finanțare și eligibilitate, la întocmirea proiectului european, semnarea contractului de finanțare, achiziții, deconturi... Detalii în continuare

Cum să Scrii un Proiect European de la Zero în mai puțin  de 4 săptămâni

Vrei fonduri europene pentru afacerea ta? Sau vrei să devi consultant și să fii tu cel care încasează minim 1000€ / proiect redactat?

Cursul și suportul oferit de formatorii noștri stau la baza Obținerii de Fonduri Europene pentru 306 Afaceri în ultimii 12 ani, și formarea a peste 50 de consultanți, care deja profeseză.

ÎNSCRIE-TE AICI
50% Complet

Formular de comandă personalizat

stradă, număr, bloc, scară, apartament
Curierul vă sună pe acest număr pentru livrarea coletului
*Se adaugă 15 lei taxa curierat rapid. Preturile includ TVA

Doar 100 11 locuri disponibile.

Nu încerca să accesezi Fonduri Europene în următoarea perioadă până nu citești acest articol… Află cum în perioada 2022-2027 poți accesa fonduri europene pentru afacerile tale sau ale clienților tăi, dintr-un buget de 3 ori mai mare decât în perioada 2014-2020, și cum să nu pierzi finanțările prin noile Programe Europene!

Acest articol îți prezintă:

 • Fondurile europene 2022-2027: Nu pierde finanțări nerambursabile de la 50.000 euro până la 1 milion Euro. Pune mâna pe acești bani aflând care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi, de la idee și până la implementare.
 • Ai o idee de afaceri? Află dacă ești eligibil și cum să întocmești un plan de afaceri complet și o cererea de finanțare corectă! Toate din cursul ai cărui studenți au primit deja finanțări de 50.000€ și până la 400.000€ pentru: Panouri solare, utilaje, pensiuni, etc.
 • 79.9 miliarde euro primește România în 2021-2027 prin 9 Programe Operaționale, plus 21.67 miliarde euro pentru agricultură și dezvoltare rurală. Află oportunitățile pe care nu trebuie să le pierzi și care sunt situațiile dificile care pot aparea în derularea proiectelor tale.
 • Dobândește și tu abilități excelente în scrierea proiectelor și managementul acestora.
 • Descoperă totul de la tipurile de ajutor european, proceduri de înscriere, și cum întocmești proiectul, până la semnarea contractului de finanțare, achiziții, depunere decont și cofinanțare.
 • Cele 5 motive pentru care următoarele 12 luni reprezintă momentul perfect să construiești o afacere din fonduri europene nerambursabile, indiferent că ai nevoie de 50.000€ pentru un mic start up, sau 800.000€ pentru o clădire sau o hală.

Citește acest articol doar dacă dorești să devii consultant sau să-ți construiești propria afacere din fonduri europene nerambursabile și ești dispus să îți intocmești singur dosarul, fără firme de consultanță și fără comisioane. Noi te îndrumăm pas-cu-pas să obții fondurile și cofinanțarea cu ajutorul unui sistem bine pus la punct, 100% legal și testat deja de sute de antreprenori autohtoni…

Cursul Scrie-ți Propriul Proiect ca un Expert este actualizat permanent cu legislația și regulamentele publicate de autoritățile finanțatoare. Sunt incluse exemple de bună practică, spețe, situații concrete, întâlnite de consultanții noștri atât în etapa de elaborare a proiectului, cât și în etapa de implementare.

Din 2022 se lansează programele de finanțare aferente exercițiului 2021-2027 prin care Uniunea Europeană a alocat României un buget de Fonduri Europene de 100 mld. euro (de 3 ori mai mult decât în perioada 2014-2020)!

Per total România primește 100 miliarde de euro (față de 30,88 miliarde de euro în 2014-2020) prin 9 Programe Operaționale: Capital Uman (redenumit Educație și Ocupare), Tranziție Justă, Transport, Dezvoltare Durabilă, Creștere Inteligentă Digitalizare și Instrumente Financiare, Sănătate, Educație și Ocupare, Incluziune și Demnitate Socială, INTERREG, Regional. Peste 21 de miliarde euro se vor duce la agricultură și dezvoltare rurală.

În acest articol îți dezvăluim în care Program Operațional dintre cele enumerate, se încadreaza afacerea dvs, pe ce Axă Prioritară, ce sumă se accesează, și care este procedura pentru a primi banii europeni.

Îți aratăm exact cui te adresezi, cum întocmești dosarul, ce acte sunt necesare, unde le depui și toți pașii necesari în funcție de tipul afacerii, regiunea și vârsta dvs.

Ce este nou în actuala perioadă de programare?

Cu un buget de 3 ori mai mare, perioada 2021-2027 este cea mai bună din istoria recentă pentru a începe o afacere în România… Cine mai spune ca nu mai sunt Fonduri Europene?

Printre cele mai mari noutăți ale perioadei actuale de programare este faptul că Programul Operațional Regional (POR) a trecut din management național către management regional, fiind create astfel 8 Programe Operaționale Regionale care vor fi gestionate de către cele 8 Agenții de Dezvoltare Regională corespunzătoare regiunilor din România: Regiunea București-Ilfov, Regiunea Centru, Regiunea Nord-Est, Regiunea Nord-Vest, Regiunea Vest, Regiunea Sud-Vest, Regiunea Sud-Muntenia și Regiunea Sud-Est.

O altă noutate a actualei perioade de programare este transformarea Programelor Operaționale și apariția de noi programe, care în total însumează aproape 70 miliarde de euro, după cum urmează:

 • Fostul Program Ocupare și Capital Uman 2014-2020 (POCU) devine Programul Operațional Educație și Ocupare (POEO)
 • Fostul Program Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD) devine Programul Operațional Incluziune și Demnitate Socială (POIDS)
 • Fostul Program Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 a fost împărțit în două noi programe – Programul Operațional Transport (POT) și Programul Operațional Dezvoltare Durabilă (PODD)
 • Fostul Program Operațional Competitivitate (POC) 2014-2020 devine Programul Operațional Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (POCIDIF)
 • A fost creat Programul Operațional Sănătate care va sprijini atât intervenții în infrastructură cât și dezvoltarea de servicii de medicină de bază sau inovatoare
 • A fost creat Programul Operațional Tranziție Justă dedicat în mod special zonelor dependente de economia bazată pe cărbune și care vor trebui să facă tranziția către o economie nepoluante.
 • plus cele 8 Programe Operaționale Regionale amintite mai sus

Politica Agricolă Comună

În perioada 2021-2027 România are alocate 21.67 miliarde de euro pentru agricultură și dezvoltare rurală, distribuite astfel:

 • 13.992 milioane euro prin Fondul European de Garantare Agricolă (pilonul I, plăți directe)
 • 6.983 milioane euro pentru dezvoltare rurală prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (pilonul II, dezvoltare rurală)
 • 692 de milioane de euro din NextGenerationEU, pentru perioada 2021-2022, sprijin pentru redresarea economică, ca urmare a pandemiei.

Ce conține noua Politică Agricolă Comună

După luni întregi de negocieri dificile, Parlamentul European și Consiliul au ajuns în iunie la un acord privind noua Politică Agricolă Comună post-2023. Noua legislație va include un sprijin mai mare pentru tinerii fermieri, pentru a stimula reînnoirea generațiilor, problemă cu care se confruntă toate statele membre.

În ceea ce privește distribuția mai echitabilă a ajutoarelor pentru venit, noua PAC va aborda mai bine nevoile fermelor mici și mijlocii. Noua legislație prevede o plată redistributivă obligatorie de cel puțin 10% din plățile directe. De asemenea, sprijinul acordat fermelor mici va fi consolidat prin posibilitatea de a aplica o schemă pentru micii fermieri, un sistem simplificat de ajutor pentru venit care va acorda o plată unică agricultorilor interesați.

De ce Cursul Scrierea Proiectelor Europene de la Începător la Expert?

Cursul Scrierea Proiectelor Europene de la Începător la Expert se adresează în primul rând oamenilor obișnuiți care doresc să obțină FONDURI EUROPENE pentru PROPRIA AFACERE sau care îți doresc o carieră de CONSULTANT, dar și coordonatorilor de organizații non-guvernamentale, antreprenorilor care doresc se se dezvolte și caută finanțare, cât și consultanților care doresc să se perfecționeze.

Din primele 15 lecții ale cursului afli informații și dobândești abilități precum:

 • Identificăm împreună programele prin care pot fi finanțate ideile tale de afaceri
 • Cum se pregătește un proiect? Parcurgem împreună cei 7 pași de la identificarea sursei de finanțare și până la implementare proiectului (vezi lecția 2 din curs). Practic îți sunt prezentate, analizate și exemplificate toate fazele de concepere și derulare ale unui proiect european, de la analiza oportunității de participare, până la scriere, proces de evaluare, contractare, implementare, și decontare.
 • Îți vom prezenta studii de caz despre proiecte finanțate, dar si proiecte care au eșuat, analizând bineînțeles motivele pentru care acest lucru s-a întâmplat, pentru a le evita în viitoarele tale proiecte.
 • Înveți să generezi prognoze economice și să întocmești planuri de afaceri în cadrul proiectelor finanțate din fonduri nerambursabile europene și naționale.
 • Cursul îmbină foarte bine teoria cu partea practica, vei lucra sub îndrumarea formatorilor noștri la implementarea primului tău proiect – de la idee la bani: planificarea, gestionarea, organizarea, monitorizarea și controlul resurselor în cadrul proiectului.
 • Vei vedea cum arată procesul de evaluare și cum se selectează proiectele câștigătoare. Ve știi exact la ce se uită evaluatorii atunci când aprobă sau resping proiectele.
 • La finalul cursului, ai capacitatea să parcurgi și să înțelegi cerințele din ghidul solicitantului, să estimezi realist toate resursele necesare elaborării planului de afaceri (resurse umane și materiale), să elaborezi strategia de proiect, să redactezi componentele cererii de finanțare, să urmărești procesul de evaluare și de contractare și să elaborezi planul de implementare.

Cui se adresează acest curs?

 • CELOR CARE VOR SĂ-ȘI ÎNTOCMEASCĂ SINGURI PROIECTELE DE INVESTIȚII
 • CELOR CARE VOR SĂ ÎNCEAPĂ O CARIERA ÎN CONSULTANȚĂ
 • CONSULTANȚILOR CARE VOR SĂ ÎȘI DIVERSIFICE ARIA DE COMPETENȚE
 • CONTABILILOR ȘI AUDITORILOR FINANCIARI
 • CELOR CARE LUCREAZĂ ÎN CADRUL UNOR INSTITUȚII SAU COMPANII MARI ȘI SUNT RESPONSABILI DE ATRAGEREA DE FONDURI EUROPENE
 • ALTOR SPECIALIȘTI IMPLICAȚI ÎN ACCESAREA DE FONDURI EUROPENE

Cu o experiență de peste 12 ani în obținerea fondurilor europene, cu peste 400 de proiecte scrise pe diferite domenii finanțabile din fonduri europene de la agricultură, zootehnie, la turism și activități comerciale, suntem echipa potrivită pentru a te ajuta în obținerea de fonduri europene pentru afacerea ta.

Te îndrumăm pas-cu-pas, ca să nu pierzi bani cu firme de consultanță scumpe, planuri de afaceri eronate sau proiecte refuzate.

Astfel îți oferim cursul Scrierea Proiectelor Europene de la Începător la Expert, care vine însoțit și de un serviciu de consultanță pe viață pentru oricine dorește să înceapă de la zero o afacere cu fonduri europene nerambursabile, fără a apela neapărat la o firmă de consultanță.

„Nici un consultant nu se va ocupa de proiectul dvs cu aceeași implicare și determinare cu care o faceți dvs. De aceea foarte multe proiecte sunt respinse și mor din fașă, fiindcă o dată încasate comisioanele pentru scrierea și depunerea proiectelor, firmele de consultanță nu mai au nici un interes să le refacă și să le dea o nouă șansă să fie finanțate.” – a declarat Prof. Ec. Pop Maria, unul dintre formatorii cursului.

„Dacă totuși dorești să apelezi la serviciile unei firme de consultanță, cursul nostru te ajută să înțelegi modul de funcționare și alocare a fondurilor europene, ce presupune și cum se întocmește un proiect. Astfel să nu poți fi păcălit de consultanții care încarcă nota de plată, sau chiar de incompetența acestora.” – a declarat Matei Ilie, formator în cadrul cursului. 

În cursul Scrierea Proiectelor Europene de la Începător la Expert descoperi îndrumarea de care ai nevoie pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile, fără a mai apela la o firmă de consultanță la care să plătești avansuri, cu riscul ca proiectul să fie respins și să pierzi banii plătiți.

Din informațiile prezentate în curs înțelegi cum să devii eligibil,  în funcție de ce criterii se alocă fondurile europene, afli pas cu pas cum îți întocmești proiectul – de la cererile și formularele care trebuiesc completate și depuse până la planul de afaceri. Ai control total asupra fiecărei etape, de la conceperea și scrierea proiectului, până la depunerea acestuia.

Pentru afacerea dvs,
Prof. Ec. Pop Maria și Ec. Matei Ilie

Cu Acest Curs obții Finanțări Nerambursabile pentru Afacerile Tale sau ale Clienților Tăi parcurgând acești 7 Pași

În continuare îți dezvăluim tot ce este de făcut începând cu primul pas și până încasezi ultima tranșă de bani, dar te avertizez că acest articol nu este pentru oricine! Se adresează doar celor ce sunt dispuşi să învețe pentru a putea construi o afacere din fonduri europene! Citește în continuare…

Pasul 1Conturarea Ideii și a Planului de Afacere

Ce Afaceri sunt Eligibile pentru Programele 2021-2027?

Ia o foaie de hârtie, notează ideile de afaceri pentru care dorești să obții finanțare, este primul pas, cel mai simplu dar totodată și cel mai important, mai ales dacă atragi fonduri pentru propria afacere și nu pentru un client.

Majoritatea afacerilor pentru care studenții noștri au primit finanțate, sunt din domenii precum:

 • Construcție Pensiuni, Cabane A-Frame, Bungalouri
 • Fabricarea de mobilă
 • Firme de curățenie - utilare
 • Service-uri și spălătorii auto ecologice
 • Colectarea deșeurilor
 • CONSTRUCȚII
 • Culturi agricole și plantare livezi
 • Microferme de familie
 • Ferme de Animale
 • Agrement - ATV-uri, motociclete electrice, instalații de agrement, s.a.m.d.
 • SPORT - ștranduri, piscine, terenuri de fotbal/tenis, terenuri închise
 • RESTAURANTE, COFETARII și alte activități de servicii de alimentație
 • Energie Verde (Panouri Solare)
 • Linii de producție și ambalare

Este de menționat faptul că agricultura primește peste 21 miliarde euro din totalul de 100 mld. euro alocate pentru perioada 2021-2027 României. Din această 7 miliarde euro se vor acorda prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) în baza unor indicatori, după cum urmează:

 • Investiții în exploatații agricole, pomicole, unități de procesare, servicii de bază în mediul rural și investiții non-agricole: 38%
 • Sprijin pentru mediu și climă: 35%
 • Sprijin pentru bunăstarea animalelor și instrumente de gestionare a riscurilor: 9%
 • Instalarea tinerilor agricultori și înființarea de noi întreprinderi rurale: 8%
 • Cooperare și inovare: 6%
 • Schimb de cunoștințe și informare și asistență tehnică: 4%

Așadar, dacă nu ești sigur pe ce afacere să mergi, o afacere în sectorul agricol are șanse foarte mari de a primi finanțare europeană în perioada 2021-2027.

În funcție de idea de afaceri pentru care dorești fonduri nerambursabile îi vom atribui un cod CAEN care să fie eligibil într-unul dintre programele de finanțare care urmează a fi lansate. Așadar la Pasul 2 vom discuta despre…

Pasul 2Identificarea Programului de Finanțare

Identificarea Programului de Finanțare în care ideea noastră este eligiblă

Ca să ai o imagine completă despre ce înseamnă sa-ți construiești propria afaceri din fonduri europene nerambursabile, trebuie să cunoști condițiile pe care proiectul tău trebuie să le îndeplinească pentru a fi eligibil:

 • Proiectul este dezvoltat și implementat pe teritoriul României
 • Ideea de proiect/afacere îndeplinește condițiile de eligibilitate prezentate în ghidul solicitantului aferent programului prin care se solicită Fondurile Europene (vezi lecția Cine poate aplica? din cursul „Scrierea Proiectelor Europene de la Începător la Expert”)
 • Locația în care se dezvoltă proiectul este situată în lista localitățiilor eligibile (în cadrul cursului îți arătăm unde verifici această listă și la ce să fii atent pentru obținerea unui punctaj maxim)
 • Durata și valoarea finanțării solicitate oferă suficient timp și bani pentru implementarea cu succes a proiectului (discuții detaliate în cadrul cursului)
 • Respectă politicile și normele comunitare și naționale în ceea ce privește ajutorul de stat, achizițiile publice, respectiv egalitatea de șanse, dezvoltarea durabilă (găsești fiecare politică și normă explicată detaliat în cursului “Scrierea Proiectelor Europene de la Începător la Expert”)

În lista de mai sus sunt condițiile generale pentru a fi eligibil, dar fiecare sursa de finanțare impune condiții specifice pe care trebuie să le îndeplinim pentru a fi eligibili. Recomandăm să stați în fotoliu timp de câteva zeci de minute și să parcurgeți cursul Scrierea Proiectelor Europene de la Începător la Expert stabilind ce afacere să începeți și cum, când și unde îi puteți verifica eligibilitatea.

Pasul 3Stabilirea Entității Juridice

Am pus stabilirea formei juridice, imediat după identificarea criteriilor de eligibilitate, pentru a nu face aceași greșeală pe care o fac peste jumatate din proiectele respinse… și anume să înființăm un SRL, PFA, II, … înainte de a verifica condițiile de eligibilitate.

Principala cauza de respingere a proiectelor în ulimii 6 ani!

Principala cauza de respingere a proiectelor în ultimii ani, a fost neeligibilitatea acestora, cauzată în principal de lăcomia unora dintre consultanți. De exemplu prin submasura 6.2 sau 6.4 din PNDR s-au finanțat afaceri non-agricole din „zona rurală”. Doar că „zona rurală” se rezuma la o listă de doar câteva zeci de localități rurale, deci nu orice comuna era eligibilă. Însă unii consultanți au luat comisioane indiferent dacă localitatea era sau nu eligibilă.

Altă metodă prin care se resping proiecte în masă este neeligibilitatea administratorul, pe care majoritatea consultanților nici n-o verifică, sau o verifică după ce încasează comisionul.

De exemplu un administrator poate să nu fie eligibil pentru un anumit program de finanțare, dacă este adnimistrator sau asociat într-o altă firmă cu activitate complementară celeia pentru care se cere finanțare, lucru care se poate întâmpla fără ca el să nici nu știe, un simplu cod CAEN activ pe cealaltă firmă îl poate face neeligibil. Un astfel de proiect este mort din fașă, degeaba se mai întocmește dacă administratorul pur și simplu nu este eligibil.

Oricare ar fi condițiile de eligibilitate impuse într-un anumit proiect, conform legislației române și europene solicitantul trebuie să  aiba una din următoarele forme de organizare:

 • Persoanele fizice autorizate și inteprinderile individuale
 • Înteprinderile mari, mici și mijlocii (SRL, SRL-D, SA)
 • Universități și înstituții de cercetare
 • Organizații nonguvernamentale
 • Sindicate, patronate
 • Societăți agricole, proprietari de păduri, producători
 • Instituții publice centrale și locale (Primării, Prefecturi, Spitale, Școli, Grădinițe, etc.)

În cadrul cursului „Scrierea Proiectelor Europene de la Începător la Expert” vom discuta toate aspectele juridice de care trebuie ținut cont, ce înseamnă firme legate, firme partenere, ce condiții se impun societății aplicante (vechime, cifra de afaceri, locație, samd), ce condiții i se impun administratorului/asociaților, etc… toate acestea pentru a ne asigura că plecăm la drum eligibili, având șanse adevărate de reușită.

Pasul 4Întocmirea Proiectului

Ce hârtii sunt necesare pentru depunerea unui proiect?

Pasul 4, implică cel mai mare volum de muncă și presupune stabilirea documentelor necesare pentru depunerea unui proiect, întocmirea planului de afaceri, completarea de cererii de finanțare și obținerea documentelor suport:

 • Planul de afaceri / Studiu de fezabilitate (după caz)
 • Contractul de finanțare
 • Autorizații și avize
 • Dimensionarea investiției
 • Cereri de plată și rambursare
 • Titlul de proprietate / Act de concesiune / Contract de comodat
 • Documentele contabile ale firmei
 • Cazierul fiscal al persoanei autorizate să depună cererea de finanțare și al persoanei responsabile de proiect
 • Adeverința că solicitantul nu are datorii la bugetul de stat (obținuta de la Administrația Financiară)
 • C.I. administrator și asociați
 • CUI, Certificat constatator, Act constitutiv SRL

(lista continuă)

Începâd cu lecția 3 și până la lecția 11 din cursul Scrierea Proiectelor Europene de la Începător la Expert, aflii cum întocmești toate documentele de care ai nevoie pentru un proiect complet. Iar în Lecția 15 avem un capitol dedicat completării Cererii de Finanțare, de departe cel mai important document din tot proiectul.

În Lecția 15 – Formularele si Documentele necesare depunerii proiectului din cursul “Scrierea Proiectelor Europene de la Începător la Expert”, descoperi pas cu pas procedura de înscriere și acordare a Fondurilor Europene, ce ai de făcut, cui te adresezi, ce acte ai nevoie, cum completezi cererile, unde le depui, rezolvând într-un timp mult mai scurt, tot ceea ce până acum alții rezolvau în câteva luni!

 • Nu mai trebuie să suni de la o instituție la alta, de pe un site pe altul! Ai toate informațiile centralizate în cursul nostru
 • Nu vei mai fi nevoit să apelezi la firme de consultanță care îți vor cere bani în avans, fără să știe exact pentru ce plătești acei bani.
 • Nu te va mai întoarce nimeni din drum pentru că lipsește un anumit act sau că ai completat greșit o cerere
 • Actele le vei depune ONLINE, fără riscul de a sta pe fundul unui sertar timp de câteva luni până le vine rândul
 • Vei parcurge calea deja bătută de peste 150 de români obișnuiți, care au obținut deja fonduri europene, folosind cursul și serviciul nostru de consultanță.

Pasul 5Depunerea și Evaluarea Proiectului

Când întregul proiectul este pregătit temeinic şi verificat de mai multe ori, acesta se va depune pentru finanţare doar în cadrul unei sesiuni online active (adică până la expirarea termenului limită).

Depunerea proiectului se realizează în format electronic, prin intermediul unei platforme puse la dispoziţie de finanţator (aceasta este specificată în Ghidul Solicitantului). În cazul documentelor obţinute fizic, acestea vor fi scanate, iar planul de afaceri şi cererea de finanţare vor fi ataşate în format electronic, aşa cum au fost completate.
După ce documentaţia a fost transmisă, va trece prin etapa de evaluare a proiectului.

În cursul “Scrierea Proiectelor Europene de la Începător la Expert”, aflii la ce sunt atenți evaluatorii pentru a știi ce să ajustezi la proiectul tău pentru a trece cu brio de etapa evaluare a Proiectului.

 • Cum te asiguri că ai un proiect eligibil și că obține punctaj maxim pentru criteriile impuse de programul de finanțare?
 • Ce verifică evaluatorii, pentru ca și tu să verifici înainte de depunere?
 • Ce înseamnă conformitatea proiectului, și de ce un proiect poate fi respins din start, fără să mai fie evaluat.

Pasul 6Accesare, Implementare și Cofinanțarea

Pasul #3 reprezintă principala problemă ce se face vinovată de capitularea a peste 95% dintre antreprenorii români care doresc să acceseze o finanțare europeană!

Mai poți accesa fonduri europene dacă nu ai bani pentru cofinanțare?

În unele programe de finanțare trebuie să contribui cu o cofinanțare de în medie între 5-20% din valoarea totală a proiectului. Din 2022, băncile acordă finanțare rapid și destul de ușor. Urmând modelul polonez activele care ajung în posesia afacerii beneficiare de fonduri europene (afacerii tale) pot fi acum gajate în favoarea băncii, lucru care duce oarecum la anularea posibilității de a pierde proprii bani!afirmă Marius Radu, Specialist în Fonduri Europene în cadrul unei Bănci din România

Cu alte cuvinte riscurile sunt reduse, îți demarezi afacerea din fonduri europene NERAMBURSABILE, şi cofinanţarea o iei din Bancă, punând gaj afacerea ta!

Dacă nu te înţelegi cu banca? Nici o problema: există finanțări europene forfetare, adică nu vi cu cofinanțare!! Avem sprijin nerambursabil de la 50.000 până la 70.000 de euro pentru activități non-agricole cu zero cofinanțare prin submăsura 6.2. Mai mult decât atât, există un alt ajutor unic de 15.000 de euro 100% nerambursabili prin submăsura 6.3, pentru cei care vor să dezvolte ferme mici, plus multe alte programe care vor urma″, a spus Matei Horia, co-autor al cursului.

Descoperă programele prin care poți obține finanțări nerambursabile de până la cu cofinanțare zero și aplică! Toate acestea din cursul „Scrierea Proiectelor Europene de la Începător la Expert″

Înscrie-te la cursul Scrierea Proiectelor Europeneși obține finanțare pentru afacerile tale sau ale clienților tăi

Pasul 7Etapa de Monitorizare

Momentul în care firmele de consultanță își părăsesc clienții

După ce am semnat contractul de finanțare începe perioada de monitorizare. Este poate cea mai importantă etapă a finanțării, momentul în care obținem efectiv banii pentru achizițiile/investițiile pe care le-am propus în proiect.

Perioadă de monitorizare durează între 3 și 5 ani, perioadă în respectăm tot ce am propus în proiect referitor la crearea de locuri de muncă, investițiile asumate, nu trebuie înstrăinat nimic s.a.m.d. Fiindcă doar printr-o implementare corectă putem deconta și ultima tranșă.

Parcurgând cursul„Scrierea Proiectelor Europene de la Începător la Expert” vei stăpâni etapa de monitorizare știind exact ce trebuie să respecți atunci când faci achizițiile, cum să faci deconturile și cum să iei ultimile tranșe din proiect. Cunoștințe care te vor plasă ca și pregătire, peste jumatate din consultanții din România.

Confesiunile unora dintre cursanții noștri

500.000 € pentru o Pensiune Prahova

Cea mai mare finanțare primtă de unul din clienții noștrii în 2018

Construcție pensiune de 15 camere, și amenajare proprietate de 2500mp cu loc de joacă, parcare auto, teren de fotbal și tearsă, totul din fonduri europene cu cofinanțare 10% din partea beneficiarului.

Beneficiarul este un fost cursant care și-a dezvoltat proiectul împreună cu o firmă de arhitectură cu care a colaborat pe partea de construcție clădire (studiu geologic, documentație tehnica, obținere avize și autorizație construcție, ș.a.m.d.). Partea de scriere proiect, completare cerere de finanțare, semnare contract de finanțare, deconturi și încasare bani, a făcut-o singur!

Felicitări Alex Bulgărea!

Copy Center din Fonduri Naționale Nerambursabile

Finanțare 42.000 euro, prin Startup Nation

Marius a reușit să-și deschidă din fonduri nerambursabile naționale cu cofinanțare zero propriul Copy Center. Finanțarea obținută a fost de puțin peste 41.000 euro, iar de proiect s-a ocupat singur conform specificațiilor din cursul Scrierea Proiectelor Europene de la Începător la Expert.

Predescu Marius – Slatina, OLT

Ferma de Capre - 800 de capete

„Am obţinut finanţare europeană iar investiţia a durat un an. După obținerea finanțării am început să construiesc ferma de la Mischii, lucru care a durat aprox. 2 ani. Din octombrie am început deja să populez halele cu animale. În proiect sunt 800 de animale, dar capacitatea e de 1.500 şi voi aduce 1.500“, spune Maria Ion.

Produsele firmei CAPRI-LACT deja şi-au făcut loc în galantarele multor magazine.

„E doar o chestiune de zile până ce produsele acestei firme se vor găsi şi în supermarketuri precum Kaufland sau Mega Image, dar şi în primul magazin propriu de prezentare şi desfacere, care va fi situat în Craiova, în Complexul Parângul din zona Dezrobirii, magazin care va onora inclusiv comenzi la domiciliu.”

Maria Ion – CAPRI-LACT

DISCLAIMER: Informatiile oferite pe acest site sunt foarte bine documentate si verificate din mai multe surse, dar nimeni nu va poate garanta siguranta obtinerii unei finantari europene.

"Scrierea Proiectelor Europene de la Începător la Expert" singurul CURS care te învață de la A la Z cum să obții fonduri europene nerambursabile și îți oferă suport tot acest timp

Ți-am demonstrat cum parcurgerea pașilor explicați în cursul „Scrierea Proiectelor Europene de la Începător la Expert” te ajută să faci demersurile necesare finalizării și depunerii proiectului.

În plus, în curs îți dezvăluim și lucrurile de finețe prin care mărești scorul proiectului, astfel crești șansele de reușită ale proiectului tău și ridici plafonul sumei pe care o poți obține de la Uniunea Europeană.

De aceea, CUPRINSUL cursului Scrierea Proiectelor Europene de la Începător la Expert, arată astfel:

 • Lecția 1 Ce este un Proiect? Și ce trebuie să știi despre Fondurile Europene?
 • Lecția 2 Stabilește-ți Pașii către Scopul Propus
 • Lecția 3 Planul de Afaceri
 • Lecția 4 Resursele Implicate în Realizarea Planului de Afaceri
 • Lecția 5 Planificarea de Marketing
 • Lecția 6 Planificarea Producției și a Operațiunilor
 • Lecția 7 Planificarea Resurselor Umane
 • Lectia 8 Planificarea Financiar-Contabilă
 • Lecția 9.1 Ipoteze de Lucru
 • Lecția 9.2 Cele mai Importante Ipoteze Previzionale
 • Lecția 10.1 Prognoza Veniturilor în Cadrul unui Proiect
 • Lecția 10.2 Prognoza Cheltuielilor
 • Lecția 10.3 Prognoza Cheltuielilor cu Personalul
 • Lecția 10.4 Prognoza Veniturilor şi Cheltuielilor pentru Perioada de Monitorizare a Proiectului
 • Lecția 10.5 Prognoza Fluxului de Numerar
 • Lecția 11 Bugetul Proiectului
 • Lecția 12 Analiza Pieței
 • Lecția 13 Implementarea Planului de Afaceri
 • Lecția 14 Proceduri de Achiziții prin Proiectele Europene
 • Lecția 15 Formularele si Documentele necesare depunerii proiectului
 • Lecția 16 Cum să Câștigi Bani din Consultanță

*Aflii tot ce ai nevoie pentru un proiect corect, cu șanse reale de finanțare, și o echipa de consultanți la dispoziția ta, și asta fără să plătești mii de euro. După finalizarea cursului, formatorii vor răspunde eventualele întrebări / nelămuriri (înscrie-te aici)

Începe afacerea ta astăzi – 27 septembrie 2023 – pentru prețul unui perechi de adidași!

Imaginează-ți că peste un an o să ai propria afacere, care îți produce un venit constant ție și familiei tale, sau o să te afli tot în căutarea unei soluții ca până în prezent… Totul depinde doar de decizia pe care o iei astăzi!

Poți să alegi să nu faci nimic, poți să apelezi la o firma de consultanță și să investești câteva mii de euro în proiect, poți să te apuci să cauți de unul singur tot ce ai nevoie la dosar începând de la cereri, acte, condiții de îndeplinit… sau poți să economisești banii și timpul, parcurgând cursul „Scrierea Proiectelor Europene de la Începător la Expert” și să stăpânești:

 • Cele 7 Etape: Conturare idee, Identificare sursă de finanțare, Stabilire entitate juridică, Întocmire, Evaluarea, Implementarea Monitorizarea PROIECT singurele de parcurs pentru accesarea Fondurilor Europene(vezi Lecția 2)
 • Cine poate primi Finanțare Europeană în 2022, ce tipuri de ajutor sunt alocate și care este planul de afaceri potrivit pentru domeniul în care vrei să activezi! Planul de afaceri întocmit după sfaturile din curs va fi unul corect și atractiv pentru comisia care aprobă finanțarea europeană!
 • Vei putea defini tot ceea ce înseamnă criteriu sau cheltuială neeligibilă pentru a nu greși la momentul scrierii unui proiect
 • Descoperi toate greșelile frecvente, din cauza cărora majoritatea sunt respinse pe criterii de neeligibilitate, înainte de a intra la evaluare!
 • Titlul proiectului și cererea de finanțare două elementele importante din proiect care pot face comisia să te iubească.
 • Modele de proiecte care au obținut finanțare europeană cu un punctaj mare. Îți va fi mult mai ușor să scrii un proiect după un model bine făcut.
 • Prezentarea platformelor de depunere a cererilor de finanțare

Comandă cursul Scrierea Proiectelor Europene de la Începător la Expert şi primeşti:

 • 16 Lecții explicative despre colectarea informațiilor necesare, realizarea prognozelor economice, întocmirea planurilor de afaceri, întocmirea cererilor de finanțare, înregistrarea unui cont de utilizator și încărcarea proiectului
 • Machetă de lucru pentru Proiect, listă codurilor CAEN eligibile, listă profesiilor liberale, formulare completate ca model.
 • Modele de Proiecte finanáte cu punctaj mare

Suport nelimitat de la consultanți experți

 • Este permanent un consultant expert, care să îți răspundă la orice întrebare ai.
 • Primești informații utile și clarificări
 • Economisești zeci de mii de lei pe comisioanele și onorariile firmelor de consultanță

*vă rugăm să parcurgeti tot cursul înainte să adresați întrebări consultanților. Există posibilitatea să găsiți răspunsurile de care aveți nevoie în cadrul informațiilor din curs. 

Două aplicații pentru întocmirea proiectelor

 • Aplicație pentru întocmirea bugetului pe baza estimării veniturilor și cheltuielilor
 • Aplicație pentru generarea prognozelor economice necesare unui proiect complet.
 • Scapi de calcule manuale, economisind foarte mult timp.

MODELE DE PROIECT pentru care la o firmă de consultanță plătești cel putin 1000 euro/proiect

Preţul cursului este de doar 1099 lei 499 lei (TVA inclus). Dacă vezi acest mesaj, înseamnă că primești o reducere de 600 lei. Cod reducere: 36-0096

Mai sunt 100 11 locuri disponibile

Garanție 100%

Cursul nu va funcționa dacă nu muncești și nu te implici. Dar, timp de 365 zile de la înscriere, dacă nu îți oferă informații valoroase, poți să ne dai un e-mail și să ceri banii înapoi. Îi vei primi pe toți.

Finanțare nerambursabilă la prețul unei perechi de adidași

Dobândești o abilitate extrem de bănoasă la prețul unei perechi de adidași, un preț ridicol de mic ținând cont că un serviciu de consultanță indiferent de anvergura proiectului pleacă de la cel puțin 1000 de euro…

În plus există șansa ca după ce plătești onorariul firmelor de consultanță, proiectul tău să fie respins fără să știi de ce!

Prețul nostru este echivalentul unei perechi de încălțări, doar 499 lei, redus pentru o perioadă scurtă de la 1099 lei.

Pentru o investiție minimă, economisești banii cheltuiți pe consultanță și deții controlul obținerii finanțării nerambursabile pentru afacerea ta sau pentru afacerile clienților tăi!

Din ce în ce mai mulți români încep afaceri cu Fonduri Nerambursabile, mărturie stă programul 2014-2020 unde suntem mult mai apropiați de media europeană de absorbție decât am fost în programul 2007-2013, iar din 2022 avem la dispoziție de 3 ori mai mulți bani, si proceduri de accesare cu mult ușurate… Tu de ce să pierzi acești bani? Acum ai munca noastră concentrată într-un ghid pe care îl poți parcurge într-un weekend și poți adresa întrebări unei echipe de consultanți experți, pregătiți să îți ofere răspunsuri avizate.

Mai mult, în această perioadă România beneficiază de o alocare suplimentară, venită din partea Uniunii Europene ca răspuns la criza generată de pandemie prin intermediul Mecanismului European de Redresare și Reziliență. Astfel a fost creat Planul Național de Redresare și Reziliență, care va oferi finanțare în valoare totală de 29,2 miliarde de Euro până în anul 2026.

Iar cu ajutorul cursului Scrierea Proiectelor Europene de la Începător la Expert vei știi să analizeze cerințele proiectului, condițiile de eligibilitate, vei avea capacitatea să stabilești rezultatele și indicatorii, să definești activitățile și sub-activitățile, să le corelezi cu resursele și rezultatele, să redactezi obiectivele, contextul și justificarea, să estimeze resursele, să elaborezi bugetul, planul de achiziții și tot ce este nevoie pentru a întocmi un proiect complet.

După multă muncă și răsplată...

Ferma de vaci destinatia productiei de lapte

Finanțare 400.000 euro, prin PNDR Măsura 4.1

Fondurile nerambursabile au fost folosite pentru construirea unei hale ce include grajd de vaci, adăpost tineret, spatiu pentru fătare, spațiu pentru întreținerea vacilor în repaus mamar, camera pentru depozitarea laptelui dotată cu tanc de racire și spatii anexa pentru personal;

Spațiile includ toate dotările necesare, precum cu instalatii de adăpare cu adăpători cu clapeta, instalații de iluminat, instalații de climatizare, instalatii pentru reteaua de alimentare cu apă.

Construcția halei și achiziționarea de echipamente necesare desfasurarii activitatii în fermă: bidoane alaptare vitei, aparate de muls mobil cu doua posturi, tanc racire lapte, samd… toate din fonduri europene.

Construirea unui depozit de furaje pentru hrana necesară animalelor din ferma, construirea unei platforme pentru depozitarea dejectiilor solide, construirea unui bazin ingropat pentru dejectii lichide, toate au fost realizate tot din fonduri europene.

Racordarea fermei la utilitati: construcție puț forat, construcție drum de acces in incinta fermei au fost neeligibile, fiind suportate de către beneficiar.

Felicitări cursantului nostru Marius MOLDOVAN pentru asemenea realizare.

Cofetărie din Fonduri Europene

Finanțare 3.400.000 lei, prin PNDR

Valoarea finanțării nerambursabile prin PNDR a fost de 3.400.000 lei iar valoarea totală a proiectului s-a ridicat la 4.554.320 lei. Firma a fost înființată trei asociați care au dezvoltat un alt laborator de patiserie-cofetărie care a funcționează cu succes încă din anul 2008.

Unul dintre cei trei asociați, este cursantul nostru și a hotărât înființarea unei firme noi prin care a derulat propriul proiectul de realizare a unui nou laborator de patiserie-cofetărie din fonduri europene. 

Felicitări lui Tudor și celor doi asociați pentru munca depusă!

Utilaje agricole din Fonduri Europene

Beneficiari de fonduri europene pentru dezvoltare rurală, prin accesarea a patru măsuri de investiții, pentru dotare cu tractoare și pentru construcția unei hale de producție, proprietarii fermei Agrotehnic Production au reușit să își dezvolte ferma de familie, înființată în anul 2010.

Pentru următoarea perioadă, își propun construcția unei magazii pentru depozitarea fructelor, tot prin intermediul accesării unor fonduri europene.

Felicitări îndregii familii!

DISCLAIMER: Informatiile oferite pe acest site sunt foarte bine documentate si verificate din mai multe surse, dar nimeni nu va poate garanta siguranta obtinerii unei finantari europene.

Nu este vina ta că n-ai deja propria afacere din fonduri europene, fiindcă până acum procedurile erau greoaie! Dar schimbările aduse în ultimii ani și datorită pandemiei permit oricărui om să depună online un proiect în vederea obținerii de fonduri europene!

Cursul Scrierea Proiectelor Europene de la Începător la Expert îți arată exact ce să faci: înscrie-te la curs > parcurge lecțiile > întocmește și depune proiectul conform specificațiilor din curs > demarează afacerea și bucură-te de ea împreună cu familia ta! Nu pierde acești bani europeni, când mii de antreprenori români îi accesează.