Accesarea Fondurilor Europene de la Începător la Expert (Volumul I și II)
93 review-uri
Original price was: 39900lei.Current price is: 15900lei.
Comandă acum
Fonduri europene sursa Wikipedia 640x400 1

Ce sunt fondurile europene?

De când este parte a Uniunii Europene, România a beneficiat și beneficiază de ajutor financiar extern, pentru dezvoltarea economiei. Printre facilități, se numără finanțarea integrală sau parțială a unor idei de afaceri cu impact în societate, care conduc către creșterea economică în comunitățile respective.

Printre domeniile care beneficiază de ajutor european se numără: cercetarea, dezvoltarea tehnologică și inovația, sprijinirea tinerilor fermieri, agricultura, dar și dezvoltarea sistemului medical. Adică acele idei de afaceri care contribuie masiv la dezvoltarea și îmbunătățirea condițiilor de trai de la nivel local și național, cu o consecință majoră în crearea de locuri de muncă.

✔️ ONG-urile, IMM-urile, instituțiile publice, dar și persoanele fizice sau proprietarii de terenuri sunt principalii beneficiari ai fondurilor europene. Se presupune că aceste entități economice au posibilitatea de a genera forță de muncă, prin creșterea calității vieții și crearea unui mod circular de funcționare a economiei.

Fondurile Europene sunt instrumentele de finanțare nerambursabilă alocate Statelor Membre ale Uniunii Europene (UE), pentru a reduce decalajele de dezvoltare economică și socială dintre acestea. Fondurile europene sunt gestionate în comun de Comisia Europeană și de fiecare stat membru în parte.

Pentru România, Fondurile Europene Structurale și de Investiții (Fondurile ESI) sunt principala sursă de finanțare a Programelor Operaționale care au ca principal obiectiv implementarea Politicii de Coeziune economică și socială la nivel național.