Accesarea Fondurilor Europene de la Începător la Expert (Volumul I și II)
93 review-uri
Original price was: 39900lei.Current price is: 15900lei.
Comandă acum
images 7

Cum definești strategia financiar-contabilă?

Stabilește liniile directoare (cadrul) în care se desfășoară activitatea de planificare financiar-contabilă,astfel încât toate obiectivele stabilite să fie atinse. În cadrul ei se vor descrie metodele prin care sunt construite previziunile financiar-contabile. Se stabilește cum se vor concepe structura de numerar, bilanț și atingerea unor indicatori de eficiență, în strânsă legătură cu celelalte tipuri de planificare menționate în capitolele anterioare. Procesul de revizuire este unul repetitiv tocmai pentru a se ajunge la cele mai realiste cifre.

Cum trebuie să fie abordate strategiile financiar-contabile:

  • venituri din vânzări – vânzarea anumitor cantități de bunuri mențin sau cresc venitul lunar sau anual;
  • cheltuieli de exploatare – menținerea, reducerea sau creșterea costurilor de producție pe o anumită perioadă (se poate exprima procentual);
  • flux de numerar – menținerea sau creșterea cu un anumit procent a banilor, pe o perioadă planificată;
  • contul de profit și pierdere – menținerea sau creșterea profitului net previzionat, față de perioadele anterioare;

Previziuni financiar-contabile

Pentru a construi astfel de previziuni este nevoie să fii onest și să te folosești de terminologia financiară potrivită. Previziunile se bazează pe anumite ipoteze previzionale, prin care se construiesc previziuni legate de vânzări, cheltuieli de exploatare, fluxul de numerar, contul de profit și pierdere, bilanțul, dar și în privința indicatorilor de eficiență economică.

Ipotezele previzionale

Ipotezele previzionale trebuie să fie clare și concise. Datorită lor se poate analiza veridicitatea proiecțiilor financiar-contabile. Cifrele care sunt prezentate în previziuni pot fi valide pentru tine, însă cititorul acestui plan va avea nevoie de explicații și din acest motiv este necesară o prezentare a ipotezelor.

Abordarea strategiilor financiar-contabile trebuie să fie orientată către menținerea sau creșterea veniturilor din vânzări, controlul și, dacă este posibil, reducerea cheltuielilor de exploatare, gestionarea eficientă a fluxului de numerar și realizarea unui cont de profit și pierdere pozitiv. Pentru construirea previziunilor financiar-contabile, este esențial să fie utilizate ipoteze clare și concise!